DAGENS ÖNSKEOUTFIT

OUTFIT BY MK 1

110925


Hej! Bloggen har varit lite dåligt uppdaterad under de senaste dagarna, vilket beror på att jag haft mycket och göra. I Fredags - Lördags var min pappa här, och nu är min syster här och hälsar på. Igår var vi i Skövde och shoppade, köpte handkarna på bilden, lite smink, kläder och accessoarer. Så har en del att visa er! 

Ps. Att ni är allt fler som hittar hit och som börjar följa mig genom bloglovin är superkul! :)

SVAR PÅ FRÅGESTUND

Hur fick du ditt modeintresse?
- Jag har alltid haft ett stort intresse för mode. Mamma har alltid tyckt det varit kul med kläder, och har alltid velat att vi ska gå fint klädda. Där av har hon nog fört över det intresset. Dock tyckte jag det var riktigt tråkigt att gå i affärer när jag var liten, men jag har alltid tyckt att det varit roligt med styling och design. Tecknade alltid människor, kläder, hus och rum när jag var mindre, och sydde det gjorde jag på min mormors symaskin. Först när jag var nio - tio år började jag nog tycka att det var kul med affärer och shopping. Då hade pappa flyttat till Borås och där av blev det ett par rundor på Knalleland i månaden, vilket var en pest för min pappa, haha. Så shoppa det lärde jag mig och göra. Sedan har intresset för mode blivit större och utvecklats. På högstadiet skaffade jag och två par kompisar oss en sylokal, den hade vi dock inte kvar så länge. Fortsatte att sy på hemmaplan, och på syslöjden valde jag alltid att sy kläder av olika slag.  Sedan var det gymnasieval, och jag valde en linje som hette "Mode & kläder", genom det året som jag gick där fick jag lära mig en hel del. Och där har jag numera mina största sykunskaper ifrån. 


Hur gammal är du?
- Jag är 19! :)

Favoritmat?
- Åh, svårt. Jag tycker det mesta är gott, men köttfärslimpa, tacos, och kyckling är väldigt gott! Jag och min vänMia slog våra huvuden ihop och gjorde en egen kycklingrätt en gång, med kyckling (såklart) och krossade tomater över, kryddade med lime, basilika och vitlök, som vi lagade i ugnen och åt hemmagjorda klyftpotatisar till. Den maträtten förblir en favorit också!

Dolda talanger?
- Haha, denna var oväntad. Men jo, ja det har jag. Den känns lite smått annorlunda och konstig, men ja. Jag kan skälla som en hund, och få andra hundar att skälla tillbaka. När jag var mindre utnyttjade jag den väl, tyckte det var superkul att smyga bakom buskar i parker och skälla så fort en hund och ägare gick förbi, för reaktionen blev alltid den samma. Hunden eller hundarna började att skälla och ägaren tittade frågande runt omkring sig.
Vilket/vilka är ditt favoritplagg? :)
- Två av mina favoritplagg är denna koftan från weekday, samt denna kjolen från Bubbleroom, men har fler än dem. Skulle kunna lägga upp ett inlägg där jag väljer ut ett par favoriter ur min garderob. Ex. Favorit- skorna, väskan, kjolen, bältet, jackan, halsbandet, tröjan, byxorna.Framtidsplaner?
- Sedan jag var lite har jag alltid tyckt om att pyssla och så. Vid sex års ålder sminkade, klippte och färgade jag håret på mina (och min systers, hehe) ponnyhästar och troll. Tyckte dem behövde snyggas till och behövde lite förändringar ibland också. Det var dock inte speciellt populärt hos mamma. Sedan har jag alltid tyckt om att teckna och sy. Så eftersom jag alltid har varit estetisk och haft ett stort intresse för skönhet, mode och design känner jag att ett arbete inom modvärlden vore det rätta för mig. Jag får en sådan glädje och energi av att syssla med sådant som hör till det, så det känns inte annat än rätt. Ja, jag ska ta mig dit, det har jag bestämt mig för. Hur jag ska ta mig dit har jag eventuellt ett par planer på. Har kollat in ett par stylist & make up-utbildningar som ska vara väldigt bra och givande!

Vad läste du för program på gymnasiet?
- Jag har inte gått klart gymnasiet faktist. Men under den tiden jag gick på gymnasiet studerade jag design - mode och kläder. Var superskoj! Dock har det varit en stor sorg för mig i efterhand att jag inte kunde läsa klart den linjen, men att ni är så många som hittat hit till min blogg gör mig verkligen glad, för genom er och bloggen får jag chansen att sprida och syssla med mitt stora intresse ändå.

Tror du på något högre väsen?
- Ja, jo men det gör jag. Jag vill tro att det finns något mer än oss, och detta livet. Vore tragiskt annars.
Vem inspirerar dig?
- Oj svårt! Det beror på hur du menar, inom mode, skönhet eller hur man skall vara som person? När det gäller mode inspireras jag från mycket. Bland annat folk på stan, modebloggare, gamla tanter, Elin Kling. När det gäller skönhet tycker jag Ulrikke LundCandice SwanepoelJessica SimpsonAndrea Hegard och Blake Lively är väldigt vackra! När det gäller hur man ska vara som person inspireras jag av ganska många. Är svårt att säga ut personer direkt, men jag ser upp till personer som tagit sig igenom mycket i livet, som fallit och sedan lyckats ta sig upp. Personer som vågar vara sanna mot sig själva och sin omgivning, och inte lever efter andras behov utan sina egna, och som vågar köra sitt egna race och ta plats. En väldigt fin egenskap som jag värdesätter hos folk är när de kan glädjas åt andras lycka. Tycker allt för ofta att man får höra folk säga nedlåtande saker om andra personer istället, vilket jag tycker är hemskt tråkigt.

Var bor du?
- Jag bor i Falköping, som ligger i Västra götaland, mellan Vänern och Vättern. Cirka tre mil från Skara (sommarland) hehe.
Vart jobbar du?
- Jag jobbar på en Ica-butik i Falköping :)

Bor du hemma?
- Nej, jag bor i egen lägenhet. I en liten etta. Jag har bott där sedan i början av Juni, dock har jag sagt upp den nu och skall flytta ur den nu i Oktober. Har tänkt att flytta hem till mamsen ett tag igen, för att sedan se vad som händer. Ska eventuellt flytta ihop med min pokvän till en tvåa om ett tag, men jag vill hitta den rätta lägenheten, känner att det är viktigt att jag ska trivas bra i mitt hem. 

Syskon, husdjur?
- Jag har en storasyster som heter Johanna och hon är fem år äldre än mig. Sedan har jag en katt som heter Tusse, skaffade honom för cirka ett och 1 halvt år sedan.
Vad gör du om 10 ÅR???
- Jag arbetar förhoppningsvis som stylist, får sminka, klä upp modeller inför plåtningar samt visningar och så! Bor förhoppningsvis tillsamans med min pojkvän, vi har en fin våning eller ett fint hus i någon större stad. Jag trivs otroligt bra med mig själv, och känner att jag äntligen har lyckats med det yrke som jag under många år velat nå!
Vilket/ vilka är ditt favoritplagg? :)
Ett av mina favoritplagg är denna koftan från weekday, men har fler än den. Skulle kunna lägga upp ett inlägg där jag väljer ut ett par favoriter ur min garderob. Ex. Favorit- skorna, väskan, bältet, ringen, halsbandet, jackan, tröjan, byxorna.
Vart jobbar du?
- Jag jobbar på en Ica-butik i Falköping
Vad läste du för program på gymnasiet?
- Jag har inte gått klart gymnasiet faktist. Men under den tiden jag gick på gymnasiet studerade jag design - mode och kläder. Var superskoj! Dock har det varit en stor sorg för mig i efterhand att jag inte kunde läsa klart den linjen, men att ni är så många som hittat hit till min blogg gör mig verkligen glad, för genom er och bloggen får jag chansen att sprida och syssla med mitt stora intresse ändå.
Tror du på något högre väsen?
- Ja, jo men det gör jag nog. Jag vill tro att det finns något mer än oss, och detta livet. Vore tragiskt annars.
Var bor du?
- Jag bor i Falköping, som ligger i västra götaland, mellan Vänern och vättern. Cirka tre mil från Skara (sommarland) hehe.
Hur gammal är du?
- Jag är 19!
- Hur fick du ditt modeintresse?
Jag har alltid haft ett stort intresse för mode. Mamma har alltid tyckt det varit kul med kläder, och har alltid velat att vi ska gå fint klädda. Där av har hon nog fört över det intresset. Dock tyckte jag det var riktigt tråkigt att gå i affärer när jag var liten, men jag har alltid tyckt att det varit roligt med styling och design. Tecknade alltid människor, kläder, hus och rum när jag var mindre, och sydde det gjorde jag på min mormors symaskin. Först när jag var 10 började jag nog tycka att det var kul med affärer och shopping. Då hade pappa flyttat till Borås och där av blev det ett par rundor på Knalleland i månaden, viket var en pest för min pappa, haha. Så shoppa det lärde jag mig och göra. Sedan har intresset för mode blivit större och utvecklats. På högstadiet skaffade jag och två par kompisar oss en sylokal, den hade vi dock inte kvar så länge. Fortsatte att sy på hemmaplan, och på syslöjden valde jag alltid att sy kläder av olika slag.  Sedan var det gymnasieval, och jag valde en linje som hette "Mode & kläder", genom det året som jag gick där fick jag lära mig en hel del. Och där har jag numera mina största sykunskaper ifrån.
Vem inspirerar dig?
- Oj svårt! Det beror på hur du menar, inom mode, skönhet eller hur man skall vara som person? När det gäller mode inspireras jag från mycket. Bland annat folk på stan, modebloggare, gamla tanter, Elin Kling. När det gäller skönhet tycker jag Ulrikke Lund, Candice Swanepoel, Jessica Simpson, Doutzen Kroes och Blake Lively är väldigt vackra! När det gäller hur man ska vara som person inspireras jag av ganska många. Är svårt att säga ut personer direkt, men jag ser upp till personer som tagit sig igenom mycket i livet, som fallit och sedan lyckats ta sig upp. Personer som vågar vara sanna mot sig själva och sin omgivning, och inte lever efter andras behov utan sina egna, och som vågar köra sitt egna race och ta plats. En väldigt fin egenskap som jag värdesätter hos folk är när de kan glädjas åt andras lycka. Tycker allt för ofta att man får höra folk säga nedlåtande saker om andra personer istället, vilket jag tycker är hemskt tråkigt.
Har du pojkvän?
- Yes! En fin pojkvän som heter Dennis, som jag snart haft tre fina år tillsamans med.
bor du hemma?
- Nej, jag bor i egen lägenhet. I en liten etta. Jag har bott där sedan i början av Juni, dock har jag sagt upp den nu och skall flytta ur den nu i Oktober. Har tänkt att flytta hem till mamsen ett tag igen, för att sedan se vad som händer. Ska eventuellt flytta ihop med min pokvän till en tvåa om ett tag, men jag vill hitta den rätta lägenheten, känner att det är viktigt att jag ska trivas bra i mitt hem.
Syskon, husdjur?
- Ja det har jag. jag har en storasyster som heter Johanna och hon är fem år äldre än mig. Sedan har jag en katt som heter Tusse, skaffade honom för cirka ett och 1 halvt år sedan.
Framtidsplaner?
- Sedan jag var lite har jag alltid tyckt om att pyssla och så. Vid sex års ålder sminkade, klippte och färgade jag håret på mina (och min systers, hehe) ponnyhästar och troll. Tyckte dem behövde snyggas till och behövde lite förändringar ibland också. Det var dock inte speciellt populärt hos mamma. Sedan har jag alltid tyckt om att teckna och sy. Så eftersom jag alltid har varit estetisk och haft ett stort intresse för skönhet, mode och design känner jag att ett arbete inom modvärlden vore det rätta för mig. Jag får en sådan glädje och energi av att syssla med sådant som hör till det, så det känns inte annat än rätt. Ja, jag ska ta mig dit, det har jag bestämt mig för. Hur jag ska ta mig dit har jag eventuellt ett par planer på. Att studera vid "Helen Falks stylistutbildning" samt vid "Make up stores" utbildning är två stycken.
Doldda talanger?
- Haha, denna var oväntad. Men jo, ja det har jag. Den känns lite smått annorlunda och konstig, men ja. Jag kan skälla som en hund, och få andra hundar att skälla tillbaka. När jag var mindre utnyttjade jag den väl, tyckte det var superkul att smyga bakom buskar i parker och skälla så fort en hund och ägare gick förbi, för reaktionen blev alltid den samma. Hunden eller hundarna började att skälla och ägaren tittade frågande runt omkring sig.
Favoritmat?
- Åh, svårt. Jag tycker det mesta är gott, men köttfärslimpa, tacos, och kyckling är väldigt gott! Jag och min vän Mia slog våra huvuden ihop och gjorde en egen kycklingrätt en gång, med kyckling (såklart) och krossade tomater över, kryddade med lime, basilika och vitlök, som vi lagade i ugnen och åt hemmagjorda klyftpotatisar till. Den maträtten förblir en favorit också!
Vad gör du om 10 ÅR???
- Jag arbetar förhoppningsvis som stylist, får sminka, klä upp modeller inför plåtningar samt visningar och så! Bor förhoppningsvis tillsamans med min pojkvän, vi har en fin våning eller ett fint hus i någon större stad. Jag trivs otroligt bra med mig själv, och känner att jag äntligen har lyckats med det yrke som jag under många år velat nå!

KAPPAHL-FAVORITER

Jag var inne i en av Kappahls butiker herromdagen, och jag måste säga att dem lyft sig rejält. Ja, dem hade fått in väldigt mycket fint faktist! Bäst gillar jag halsbanden och den vridna koftan. Vill köpa alla tre!

1103


Bildkällor: Tumblr

Godmorgon! Vaknade för en liten stund sedan. Ska äta frukost nu, och sedan gå ut på en promenad med min pojkvän. Idag ska jag fortsätta att rensa bland mina kläder och fota dem. När det är gjort, kommer plaggen/accessoarerna att läggas upp på min webshop. Annars så ska jag träffa Isabel, som jag inte träffat på ett tag. Kommer lägga upp en dagens senare idag med, så håll utkik! Ska börja svara på era frågor också, men det gör jag inte förrens ikväll. Så passa på att ställ en fråga eller flera, i detta inlägget, innan frågestunden avslutas. Hoppas att ni får en fin dag. Kram

FRÅGESTUND


Jag har fått kommentarer om att ni vill att jag ska ha en frågestund. Visst kan jag ha det, är superkul att ni frågar! Eftersom jag jobbar i massor denna helgen passar en frågestund in hur bra som helst.

Ställ en fråga eller flera! Frågestunden håller på tills jag säger stopp. Inga frågor är dumma, så fråga på!FLATS/WEDGES


Behöver jag säga mer än att jag tycker dessa skorna är otroligt snygga!? För muspekaren över bilden för att se vart skorna kommer ifrån.

JAG - IDAGDAGENS OUTFIT


I LÖRDAGS
Fem bilder från drinkvällen i Lördags

INSPIRATION
Bildkällor: Sofi , Tumblr

HÖSTIG KLÄDSEL

För muspekare över bilden för att se vart allt kommer ifrån

NEW IN


Ett par halvnya skor, köpta för ett par veckor sedan, från skopunkten. Älskar dem!


GÅRKVÄLLENS OUTFIT

Drinkvällen hos Anna igår blev riktigt lyckad! Vi blev bjudna på god mat, vi blandade drinkar tillsamans och avslutade kvällen med utgång. Idag har jag tagit det lugnt, och nu ska jag kolla på ett par avsnitt av projekt runway och idol.

NU: DRINKKVÄLL


Ikväll blir det drinkkväll hos min vän Anna. Ska vara där intill halv åtta, så nu håller jag på och gör mig iordning. Ska ha på mig kjol, linne och transparent kofta. När det gäller sminkning har jag tänkt mig bronziga toner, ett par "halvsotade" ögon" och ett par persikafärgade eller röda läppar. Ser fram emot kvällen!

Follow me on Bloglovin'!


DAGENS ÖNSKEOUTFIT

Follow me on Bloglovin'!

SVANS

fashionbymk.blogg.se

Ny svans till väskan, från Kappahl. Finns i svart och leopardmönstrat också!

Follow me on Bloglovin'!

3 INSPIRERANDE OUTFITS
Follow me on Bloglovin'!

DAGENS KLÄDSEL

Kofta/Weekday , Väska/Beyond retro , Skor/Secondhand

Follow me on Bloglovin'!


SPETSIGA TÅR

Dessa fyndade jag också i förra veckan då jag var på second hand. Dem kostade inte mer än 40 kronor de heller. Billigt och bra! Där av älskar jag Falköpings secondhandbutiker. Hade jag köpt dessa i en större stad, tillexempel på Miss ragtime i Göteborg (som för övrigt är en riktigt bra butik med supersnygga kläder) hade de säkerligen kostat upp mot 300, eller mer.
Follow me on Bloglovin'!

STYLEIN/FALL WINTER 2011Stylein är ett klädesmärke som jag verkligen gillar. Dem gör enkla plagg med fina skurningar, vilket faller mig i smak. Jag har en klänning/topp ifrån det märket och den har blivit ett av mina favoritplagg. Den går att använda och matcha till det mesta, och kvaliten är dessutom super.
Follow me on Bloglovin'!

REPTILMÖNSTRAT

Tycker att reptilmönstrat är väldigt fint! Denna toppen införskaffade jag mig i förra veckan. Den kommer ursprungligen från Lindex, men jag fyndade den på second hand för 45 kronor. Det kändes bra! Har en reptilmönstrad kuvertväska liggandes här hemma också, ska ta och visa den!
Follow me on Bloglovin'!

GÖR OM BLOGGEN

Hello! Håller på att göra om bloggen. Det mesta blir nytt. Det blir en ny header, lite ändring av färger, bilder skall läggas till i menyn  och textsnitten ska evetuellt bytas. Är klar inom kort - förhoppningsvis ikväll. Uppdater då bloggen med en massa nytt och höstigt! Kram

Follow me on Bloglovin'!


20110905

Hej! Leker lite med min nya kamera, och det känns som att vi håller på att bli vänner. Att fota med en systemkamera är lite mer invecklat än att fota med en digitalkamera känner jag, för det finns så många inställningar och lägen att ställa in kameran på. Just nu håller jag på/vill jag lära mig att få till inställningarna så att motivet i fotografiet är skarpt och bakgrunden är suddig. Är lite krångligt, men jag lär mig nog snart. När jag gjort det lägger jag upp ett par inlägg tillhörande kategorierna: Dagens outfit & Nytt i garderoben. Skulle kunna tro att det blir någon gång ikväll! Om inte, imorgon!
Follow me on Bloglovin'!

CRAVINGS

 

Spetsiga skor

 

 

Minimalistiska halsband

 

Stickade tröjor i silver

 


Guldfärgade smycken

Fluffiga koftor


 

Svansar

  


LONDON NEXT

Hej! Det har varit lite dåligt uppdaterat här i bloggen under de senaste dagarna, ber om ursäkt för det, men har haft väldigt mycket annat att stå i. Kommer att bli bättre uppdaterat inom de närmsta dagarna - lovar!
Tills dess vore det jättesnällt om ni kunde göra mig en tjänst - Gå in här och rösta på mitt bidrag "London next" för Ellos tävling, där jag kan ha chansen att vinna en resa till London för två. Skulle göra mig oehört glad!

Det enda du behöver göra är att klicka på länken ovan, eller här, och sedan gilla mitt kollage genom facebook.

Tack på förhand! <3

RSS 2.0